Hvor mange gange om dagen skal mit barn ligge på maven?
Ofte får jeg spørgsmålet “Hvor mange gange om dagen skal mit barn ligge på maven?”
Jeg får lyst til at vende det spørgmål om og i stedet spørge: “Hvor mange gange om dagen skal mit barn ligge på RYGGEN?”
Hvorfor ikke tænke at den foretrukne stilling er den maveliggende. For rent fysiologisk er der ingen øvre grænse for hvor meget dit barn må ligge på maven når det er vågent.
I den maveliggende stilling undgår du tryk på barnets kranie og forebygger derved kranieskævhed eller fladt baghoved. Barnet får trænet nakke- og rygmuskler og får hurtigt en god hovedkontrol.
Fra den maveliggende stilling kommer barnet videre til de næste trin i dets motoriske udvikling.
Den maveliggende stilling er ikke kun på gulvet på et legetæppe. Dit barn kan også ligge på maven på dine ben, på din underarm, mave mod mave på dig, i liften eller på en stor bold.
Nogle børn bryder sig slet ikke om at ligge på maven og det kan føles som en frusterende kamp hver gang den maveliggende stilling skal trænes. Men det er muligt at tilvænne sit barn at ligge på maven…også på en kærlig og omsorgsfuld måde.
Hvis du vil dele stort eller småt om hvordan det går med at få baby til at ligge på maven hjemme hos jer så skriv gerne en kommentar
SOV PÅ RYGGEN – LEG PÅ MAVEN